Този уебсайт използва "бисквитки", за да осигури по-добри услуги на потребителите си. С използването на този сайт, вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Повече информация. Разбрах
Почистване на лицето-укрепваме или разрушаваме?
12/03/2018


Много от нас не се замислят особено за правилното почистване на кожата, считайки този етап от грижата за лицето за незначителен. Измила съм се, какво значение има с какво? За да се разбере колко е важно това, трябва да познаваме влиянието на почистването върху състоянието на кожата.

Почистване на лицето-укрепваме или разрушаваме?

Всяко козметично средство трябва да се разглежда на първо място от гледна точка на въздействието му върху най-горния слой на кожата - роговия. Това е нашата бариера от външните агресии. Здравият рогов слой ефективно защитава кожата от обезводняване и патогенни организми отвън. Ако роговият слой е нарушен, всички процеси в кожата се нарушават, тя става суха, раздразнена, вяла. Благодарение на изследванията, които прави Алберт Клигман (Albert Kligman) вече знаем, че роговия слой не е само набор от мъртви клетки, но и сложно организирана структура, която има първостепенно значение за здравия вид на кожата. Затова ежедневното почистване на кожата трябва да укрепва, а не да разрушава роговия слой. Задължително е избягването на абразивните и агресивни скрабове и средства, съдържащи спирт, сапуни. На тяхно място специалистите препоръчват използването на натурални почистващи средства с нежна текстура. Такива намираме ТУК!

рогов слой

Когато съдържанието на липидите вследствие на повишено PH се наруши, изпарението на вода се случва по-бързо и проникването на вредни вещества е улеснено. От тук следва, че изборът на подходящо нежно средство за почистване е от първостепенно значение. Когато то е с натурален състав и PH 5,5, можем да сме сигурни, че сме осигурили правилното почистване на кожата си. Такива продукти можем да поръчаме още сега ТУК! От голямо значение е да не се опитваме да изчистим кожата си до „скрибуцане“. Това е опасно и неефективно. Още повече, че 10-тина минути след подобна процедура, отново виждаме неприятно лъщене и опъване на кожата.

Как да почистим кожата, за да я укрепим?

Меки и деликатни ежедневни средства за почистване на кожата на лицето са: мицеларна вода, нежна пяна или мус. Комфортното усещане след измиване е основен показател за правилен избор на продукт!

Измиването само с вода е доказано неефикасно. Водата разтваря голяма част от багрилата и ги вкарва в дълбочина в кожата, като допринася за нежелани ефекти. Продуктите с натурален състав и естествен измивен агент почистват кожата ефикасно и я подготвят за по – добро усвояване на активните съставки на следващия продукт, който ще нанесем.

Механика на почистването: Почистването на кожата трябва да се случва без излишно триене и натиск. Колкото и да ни се иска да изчистим кожата, докато не започне да „скрибуца“, не трябва да злоупотребяваме с четки, почистващи продукти с абразивни частици, скрабове. Специалистите препоръчват нежни и ефикасни текстури, като тези ТУК! Роговият слой на кожата на лицето е по-тънък, отколкото на ръцете, гърба и съответно лесно можем да я повредим. Такова усърдие може да предизвика повреди  по кожата и да я направят по-податлива на болестотворни микрообрганизми.

Термодинамика:Температурата на водата, която използваме също е много важна. Твърде студената вода не позволява да премахнем излишното омазняване и да изчистим порите. Твърде топлата вода води до сухота и раздразнение. Водата трябва да бъде с комфортна температура, по-добре топла или прохладна но не и студена или гореща. Често се препоръчва обтриване с лед или наплискване със студена вода. Това е процедура, която всъщност повечето кожи не понасят добре. Максимумът, който е разумно да направим е наплискване с леко хладка вода, заради лекия контраст, който би могъл да тонизира кожата.

Време: Според повечето специалисти, в домашни условия са необходими минута-две. Това трябва да е приятна процедура, която освен че ще подобри микроциркулацията, ще подготви кожата за последващата грижа. Нежни ръчно правени текстури за почистване с натурален състав можем да поръчаме още сега от ТУК!


Най-четени


Facebook


aswisepix