Този уебсайт използва "бисквитки", за да осигури по-добри услуги на потребителите си. С използването на този сайт, вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Повече информация. Разбрах
5 особености на добрия крем за лице
08/05/2018


Крем за лице според индивидуалните нужди на кожата:
Има четири ключови типа здрава кожа: нормалнасухамазна и комбинирана кожа.
Грижата за кожата на лицето се променя с възрастта и затова съществува цяла гама от продукти, които са съобразени с нуждите на различните типове кожа. Определянето на типа кожа е от съществено значение, защото само и единствено така може да бъде съобразен правилния крем за лице, който да използвате.Типа на кожата се предопределя генетично и става ясен около 20-годишна възраст.
 
Кога да започнем да нанасяме крем за лице? 
Дори да сте в ранна възраст (18-25 г.), дерматолозите съветват да се грижите за кожата си, за да я предпазите от вредните влияния на околната среда, както и от преждевременно стареене и повяхване. 
След 30-годишна възраст, влагата и еластичността намаляват и по кожата могат да започнат да се образуват бръчки. Първите бръчки са мимическите, затова към тях трябва да подходим със специални продукти.
 
Дневен или нощен крем за лице? 
Чудили ли сте се някога, защо козметичните компании създават различни кремове за пред деня и нощта? Основната разлика между дневен и нощен крем за лице се крие в целевото им приложение и това, какво целим да постигнем с него. Дневният крем за лице е с доста по-лека консистенция, като той цели да предпази кожата от външните вредни влияния - слънце, замърсявания, вятър, студ и д.р. Прекрасно би било, освен UV защита, дневния крем който ползвате да съдържа и хидратиращи съставки, като например колаген.
Нощният крем за лице има за задача да подпомага и стимулира естествените възстановителни процеси на кожата. Нощният крем за лице съдържа повече масла и овлажняващи съставки от дневния, тъй като те се поглъщат по-добре от кожата през нощта. Заради тези основни разлики и възможно най-добри резултати, препоръчваме прилагането и на двата.
 
С какъв състав да е нашият крем за лице?
Ако искате да щадите кожата си, използвайте хубав крем за лице с чисти съставки. Прекрасна опция е натуралната козметика. Важно е да знаете, че натурални са тези продукти, които са преминали през минимална преработка или за направата им е използвана високотехнологична система, която да запази полезните вещества в тях. Натуралните и БИО продукти не съдържат изкуствени оцветители, парфюми, силикони, парабени, ГМО и алергени. Търсете козметика с натурални съставки, които гарантирано ще ви дадат най-доброто, за да бъде кожата ви здрава и красива. Ако търсите крем за лице, който да въздейства в дълбочина на клетъчно равнище, то заложете на продукти с колаген.
 
Цена Vs. Качество
Винаги ли цената е най-важна? Не, цената не винаги е най-важна, но добрата и качествена натурална козметика струва пари. Инвестицията в добра натурална козметика е инвестиция в красотата, а цената и състава на крема за лице са гарант за ефективност. Цената определя качеството, дотолкова, че купувайки си по-скъпа козметика, би следвало да активните й съставки да са по-качествени, с по-висока чистота и т. н. 
 
Няколко съвета за по-добри резултати:
 
  • Подготовка на кожата преди нанасянето на крем за лице. Винаги преди нанасянето на какъвто и да е крем, почиствайте лицето. Най-добре е почистването да се прави с Мицеларна вода, която почиства в дълбочина и поддържа правилната структура на кожата или с измивен продукт, съдържащ естествен измивен агент, който почиства без да изсушава и запазва влагата в кожата.

  • Отстраняване на мъртви клетки. Вярвате или не, повечето хора отделят средно по около 1 млн. мъртви клетки на ден. Ексфолирайте кожата на лицето си най-малко 2 пъти в месеца. Мъртвите клетки пречат на крема за лице да проникне в дълбочина и активните му съставки да действат.

  • Адаптация на кожата към крема за лице. Проявете търпение! Това дали един крем за лице действа и дава резултати, до голяма степен зависи от самите вас и това дали го използвате според препоръките. За да се види ефект от нов продукт, трябва да минат най-малко 60 дни. Това е времето за което кожата се адаптира и приема новите активни съставки. 


Най-четени


Facebook


aswisepix