Този уебсайт използва "бисквитки", за да осигури по-добри услуги на потребителите си. С използването на този сайт, вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Повече информация. Разбрах
За какво помага Гинко билоба - един от най-старите лекове в света
12/01/2016


Жизненост, добра концентрация, младост, бистър ум, по-бърз метаболизъм, добра памет, бодрост и ведро настроение – това са само част от полезните действия на едно от най-старите растения в света – Гинко билоба. Как да се възползвате максимално от действието й, вижте ТУК.

Въпреки, че в Европа този лек е познат само от броени десетилетия, той се използва в китайската медицина няколко хиляди години. Толкова дълго време се използва само поради една причина – действието му има доказан клиничен ефект! В листата на Гинко билоба се съдържат над 198 активни съставки, които понижават холестерола, поддържат еластичността на кръвоносните съдове, елиминират свободните радикали, стимулират мозъка и паметта, поддържат организма ни млад.

Гинко билоба е много полезна при стрес, психическо натоварване, което изисква добра и по-бърза памет (подготовка за изпити например). Изключително подходяща и при физическо натоварване – много спортисти приемат екстракт от Гинко билоба за бързо възстановяване на силите. Използва се успешно при депресивни състояния, главоболия, шум в ушите, алергични възпаления и астма. А за хора в зряла възраст е просто безценна, тъй като намалява холестерола в кръвта, предпазва от инфаркт и инсулт, повлиява успешно при Алцхаймер и старческа деменция.

Гинко Билоба подобрява оросяването на мозъка и крайниците, има антиоксидантни свойства, подсилва метаболизма, действа съдоразширяващо, а според видни представители на китайската медицина, е един от малкото извори на младост. Тя зарежда със сили и тонус, но не на принципа на изчерпаемостта, както кофеинът. Гинко билоба събира все повече почитатели и е на път да стане една от най-използваните билки в целия свят.

Но има нещо, което всеки трябва да знае. Най-удачният вариант за приемане на Гнко билоба е под формата на екстракт. Защото така човешкият организъм усвоява най-бързо и пълноценно състава на билките. Един от най-добрите екстракти от Гинко билоба на пазара е Гинко Екс на Life Nutrition. Продуктът е натурален и произведен в България. И, характерно за всички продукти Life Nutriton, е най-високо качество. Повече за него, вижте ТУК.


Най-четени


Facebook


aswisepix