Този уебсайт използва "бисквитки", за да осигури по-добри услуги на потребителите си. С използването на този сайт, вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Повече информация. Разбрах
Маркетинг или реална потребност е козметиката за мъже
13/07/2018


Все повече мъже започват да осъзнават реалните ползи от съвременните продукти за грижа за кожата. Появата на козметика насочени именно към мъжката аудитория прави придобиването й по-комфортно и не толкова досадно. Активната възраст на мъжете през последните няколко десетилетия с е увеличи. Това направи реална конкуренцията между по-възрастните и младите мъже. При това не само по отношение на външността.

 

„Не мога ли да използвам крема на жена си?“ Този въпрос изглежда странно само на пръв поглед. Много мъже го задават. Ефикасно ли е това решение?

Женската козметика не подхожда на мъжката кожа-тя е предназначена за суха кожа и съдържа в състава си растителни масла за активно овлажняване. Качествената мъжка козметика за лице има различна структура и лека текстура и предотвратява лъщенете върху лицето.

 

 

Разликата между мъжката и женската кожа.

 

Най-голямата разлика между мъжката и женската кожа е свързана с действието на тестостерона. Благодарение на него мъжката кожа има по-плътна колаген-еластинова структура. Количеството на колаген при мъжете е по-голямо от това при жените. Съответно кожата на мъжа е по-плътна и бръчките по нея се появяват много по-бавно и трудно. След 30-годишна възраст нивото на тестостерона спада и това започва да се проявява в състоянието на косата, кожата, организма като цяло.

Въпреки дебелината на кожата, мъжете боледуват по-често от рак на кожата, според статистиките. Традиционно това се свързва с по-дългото излагане на слънце и игнорирането на слънцезащитната козметика.

 

 

Окосмяването на лицето

 

Макар на пръв поглед да не прави впечатление по отношение на състоянието на кожата, брадата и мустаците имат пряко отношение към състоянието й. Регулярното бръснене действа като обновяващ пилинг върху най-горния слой на кожата. От друга страна, тези които избират модните напоследък бради, си осигуряват ефективна защита от слънцето-главният виновник за стареенето. 

 

 

По-чувствителна, отколкото мислим.


Повърхността на кожата е покрита с хидролипиден слой- това е първата бариера срещу вредното влияние на околната среда и пазител на влагата. При мъжете този слой не е толкова зависим от възрастта, колкото при жените. Най-често той бива подлаган на изпитания вследствие на механични въздействия (порязвания при бръснене и пр.).  Затова и продуктите трябва да са формулирани правилно, за да помогнат на кожата по-бързо да се възстанови и да защити като цяло хидролипидната мантия.

Тестостеронът влияе върху отделянето на пот, особено по лицето, гърба и гърдите. В това има както положителни, така и отрицателни страни за кожата. Плюс е постоянното овлажняване на кожата. Минус:потта е място за размножаване на бактерии, известни като Propionibacterium acnes. Сами по себе си те не носят опасност за организма и са постоянни обитатели в порите. Но когато има по-голямо отделяне на мазнини, а също и при повишено нива на тестостерон, се появява акне. Често мъжете се обръщат късно за помощ към козметиката, рискувайки белези и неравности по лицето.

 

Добре подбрана мъжка козметика, която отговаря на всички потребности на кожата, можете да намерите ТУК!


Най-четени


Facebook


aswisepix