Този уебсайт използва "бисквитки", за да осигури по-добри услуги на потребителите си. С използването на този сайт, вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Повече информация. Разбрах
Околоочният крем техники и грешки при нанасяне
25/04/2018


Как правилно да нанасяме крема около очите? Как да се грижим за горния клепач? Защо след нанасянето на крем понякога се появяват тъмни кръгове и оток? Как да предотвратим появата на мимически бръчки или да намалим вече появилите се?

Епидермисът в областта на очите и особено на горния клепач е 10 пъти по-тънък от този на рамото ни. Бързото стареене на кожата в тази област обаче не е свързана само с това.

 

Особености в грижата за деликатната кожа

Всички дерматолози са единодушни, че мазната кожа, въпреки многото проблеми в младостта, е най-добрия подарък за всяка жена. Заради активната работа на мастните жлези, тя е способна да се овлажнява сама, затова и старее по-бавно от сухата.

В кожата около очите и особено в тази на горния клепач мастни жлези почти отсъстват. Епидермисът не е способен да се овлажни сам. Неговата структура се поддържа от колагеновите влакна, които в тази част на лицето са малко. Освен това, за разлика от повечето мускули, кожата е свързана не с кост, а с мимическите мускули. Това я прави особено активна и подвижна, а интензивните мимики, както знаем, водят до поява на мимически бръчки.

 

Крем около очите-кога да започнем да го използваме?

 Според повечето дерматолози,  до 25 години можем да не се притесняваме за тази част на лицето (напоследък се наблюдават много изключения от това правило). След тази възраст е време да помислим за хубав крем за около очите. В гелна или серумна форма-през лятото, кремообразен-през зимата.

Интензивен перлен крем за около очи Collagena (можете да прочетете повече ТУК)

Серум срещу мимически бръчки с ботокс ефект Collagena Naturalis (можете да прочетете повече ТУК)

Серум срещу бръчки около устните и очите Collagena (можете да прочетете повече ТУК)

 

Хубавият крем за около очи-внимание върху състава!

Кремът за деликатната област около очите трябва задължително да подхранва и хидратира. Препоръчително е в него да присъстват растителни екстракти, които подобряват обменните процеси, витамини, колаген, хиалуронова киселина.  Естествено оптимален вариант е да намерим продукт с натурален състав.

Ние ви препоръчваме този:

Интензивен перлен крем за около очи Collagena можете да научите повече ТУК

Серум срещу мимически бръчки с ботокс ефект Collagena Naturalis можете да научите повече ТУК

Серум срещу бръчки около устните и очите Collagena можете да научите повече ТУК

 

Техника на нанасяне

Начинът на поставяне на крема за около очи,  е не по-малко важен от правилния му избор. Неправилното нанасяне може да провали дори и най-скъпата и качествена козметика. Затова е важно да се използва следната техника: почистете кожата с щадящ и в същото време ефективен продукт. Още на този етап не търкайте прекалено силно, движенията трябва да бъдат леки. Да търкате кожата с ръце или кърпа е недопустимо! Върху добре почистената кожа с помощта на безименния пръст нанесете крема около очи в количество около грахово зърно. Възглавничката на безименния пръст е най-нежна, тъй като взаимодейства с повърхности значително по-рядко от палеца и показалеца, например. Лекичко разтъркайте крема за около очи между безименния и показалеца, за да загреете леко продукта. Леко затопленият състав прониква в кожата по-дълбоко и бързо. Това е и причината да не се пазят козметичните средства в хладилник, или поне да ги затопляме леко между пръстите преди нанасяне. Понякога можем да срещнем препоръки да нанасяме студен крем върху отекли очи или тъмни кръгове. Студеният крем обаче започва да попива в кожата и да действа едва след като достигне температурата на лицето. Потупвайте кожата с леки движения от външния край на окото навътре и преминете към горния клепач отвътре-навън. Тук е по-важно движенията да бъдат деликатни. Комфортните потупвания ще направят микромасаж  на чувствителните области, ще активират кръвообращението и ще профилактират отоците.

Защо е възможно кремът за около очите да не работи?

За да работи, кремът за деликатната кожа около очите, трябва да изпълни и две важни условия: да бъде добре подбран и да се нанася правилно. И ако нанасянето зависи от самите нас, за първото условие трябва да се постараем  и да се информираме по-подробно.

 

Обобщени съвети на дерматолози за нанасяне на крем около очи:

Използвайте регулярно!

Най-честата грешка, която допускат жените е да използват продукта от време на време. В този случай, не можем да очакваме резултат. Всяко средство започва да действа след регулярно и постоянно използване. Кремът трябва да се нанася сутрин и вечер. Включете този ритуал в ежедневната си грижа заедно с миенето на зъби и душа.

 

Нанесете навреме!

Да поставите крем около очите и веднага да отидете да спите е сигурен път към оток сутринта! До лягането трябва да мине поне час, за да не изглуждат очите ви подпухнали на сутринта. Същото се отнася и за сутринта: не нанасяйте крема за около очи непосредствено преди излизането. Необходими са поне 40 минути.

 

Контролирайте количеството!

Няма нужда от голямо количество крем около очите. Излишното няма да попие в кожата, но може да предизвика подпухналост и оток. Тъканите в тази част на лицето се характеризират с висока хидрофилност (склонност да задържат течности) и дебелият слой продукт може само да създаде условия за образуване на отоци.

 

Не разтягайте!

Използвайте леки потупващи движения с безименните пръсти. Това ще подобри микроциркулацията и ще предотврати образуването на бръчки.

Не използвайте твърде мазни кремове за около очите!

 Твърде мазните кремове не са адаптирани за тази част на кожата. Търсете в състава не толкова мазни, колкото натурални и действително въздействащи съставки.

В случай, че имате често отекла и подпухнала кожа около очите сутрин, спрете използването на крема за няколко дни. В случай, че проблемът е изчезнал, сменете крема. В случай че не е-помислете за вредни навици в ежедневието и здравословна диета.

Препоръчваме натурални работещи продукти с усвоим от кожата колаген:

Интензивен перлен крем за около очи Collagena (можете да прочетете повече ТУК)

Серум срещу мимически бръчки с ботокс ефект Collagena Naturalis (можете да прочетете повече ТУК)

Серум срещу бръчки около устните и очите Collagena (можете да прочетете повече ТУК)


Най-четени


Facebook


aswisepix