Този уебсайт използва "бисквитки", за да осигури по-добри услуги на потребителите си. С използването на този сайт, вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Повече информация. Разбрах
Значението на типа кожа за премахването на бръчките по лицето.
02/05/2018


Как можем да си помогнем сами за премахването на бръчки? Защо кожата ни губи плътност и как да се борим с това? Има ли значение типа кожа при избор на грижа?

Сияещата млада и красива кожа на лицето е способна да превърне в красавица всяка жена. За съжаление, постоянния стрес, хроничното недоспиване, недостиг на свеж въздух и витамини, прекомерното използване на декоративна козметика и още хиляди причини, водят до загуба на плътност и блясък.

Как можем да си помогнем сами за премахването на бръчки? Защо кожата ни губи плътност и как да се борим с това?

За плътността на кожата помага вътреклетъчна структура, колагеновите влакна и еластинът, които поддържат кожата ни. С възрастта колагенът изтънява, обменните процеси се забавят, кожата става по-тънка и започва да се разтяга. И макар да не можем да спрем този естествен процес, можем да го забавим с помощта на качествена грижа. Важно е да знаем, че сухата кожа губи плътност по-бързо. Мазната кожа, макар да създава проблеми от друго естество, стерее по-бавно.

 

     Фактори, влияещи на външния вид на кожата

Вътрешното състояние на организма.

Кожата се отнася към отделителната система. Чрез нея човешкия организъм се изчиства от ненужните и вредни продукти. Твърде обилната, мазна или сладка храна предизвикват по-обилно отделяне, запушване на порите и поява на възпаления и пъпки. Достатъчно е да променим режима си на хранене и ще видим веднага в ход процеса на премахването на бръчки.

Недостиг на хранителни вещества и витамини.

Клетките на външния епител постоянно се обновяват и растат. За това са им необходими подходящи хранителни вещества и витамини. Недостигът им води до отпускане и нездрав тен.

Оптимален воден баланс.

Човекът се състои 80% от вода. За кожата тя също е от основно значение. Ако искаме да премахнем бръчките е важно да обърнем внимание на пиенето на вода. Хубаво е тя да е чиста и в достатъчно количество.

 Почистване на кожата.

Декоративната козметика, прах, замърсен въздух и други фактори, образуват слой върху кожата ни, запушват порите и пречат на нормалните процеси на обновяване на клетките. Това предизвиква поява на бръчки.Регулярното и внимателно почистване на кожата с подходящи продукти могат да ни позволят да съхраним за по-дълго свежия й и здрав вид и да премахнем или поне да намалим видимите бръчки.

 

     Как да намалим бръчките и да забавим появата им в домашни условия

Козметичните салони за красота предлагат многообразие от процедури. Те изискват както средства и време, така и постоянство. Ако нямате време и средства да посещавате редовно козметици, ви препоръчваме да изберете добра натурална козметика, с която да работи за премахването на бръчките в домашни условия. Козметика с натурален състав и ефективно действие можете да поръчате ТУК!

Не е необходимо много време, 10-15 минути на ден ще бъдат напълно достатъчни и скоро ще се убедите в промените върху кожата!

 

     Козметиката - как правилно да я изберем?

Преди да се спрете на продукт, задължително определете типа на кожата си.

Сухата кожа се нуждае от постоянно овлажняване, деликатно измиване, по-богати и плътни кремове.

Нормалната кожа е рядкост и истинско богатство. Тя не е нито прекалено суха, нито мазна. Препоръката към притежателките на този тип кожа е по-малко използване на декоративна козметика, нежно измиване и леко овлажняване.

Мазната кожа лесно се възпалява, има видими пори, блести. Тя се нуждае от добро почистване и подходящ лек крем или серум.

„В резултат на неправилната грижа за кожата ни и условията в които живеем, доста често се стига до нейното дехидратиране и до грешката ни да я определим към типа суха кожа. Това води до следваща грешка да закупим продукти за суха кожа, които в повечето случаи са богати на масла, не на хидратиращи компоненти. Затова е много важно да отделим достатъчно време и внимание правилно да определим типа на нашата кожа, което ще ни помогне при правилния подбор на козметични продукти. За съжаление все по-често се среща чувствителна и пигментирана кожа. Жените с такъв тип кожа се нуждаят от специален тип козметика различна по консистенция и активни съставки“ – казва н.с. инж. Таня Роганска-създател на българската натурална козметика с марка Collagena.

Козметика за всеки тип кожа, която работи отвътре за премахване на бръчките  можете да намерите ТУК!


Най-четени


Facebook


aswisepix